林德信擔任 SKECHERS 拍攝全新一輯平面廣告

Image Plus Magazine

是次SKECHERS廣告主題為「My New Record」,製作團隊度身為Alex及Mandy悉心設計多個型格造型,特別從韓國SKECHERS訂購多款專業運動服突出SKECHERS秋冬鞋履系列款式。為讓廣告拍攝過程更加順利,SKECHERS更安排專業教練即場指導兩人正確熱身方法及跑步姿勢,務求製作盡善盡美。為配合廣告主題拍攝,兩人需要不停又跑又跳,拍攝當日總共跑了一千二百米。

Alex及Mandy於拍攝平面廣告時示範了多個秋冬運動休閒造型,當中Alex以不同「殺食」型男造型展示其男人魅,而Mandy則以完美的體態綻放女性的活力自信與魅力,成功演譯SKECHERS秋冬系列的不同運動型格。

Alex表示: 「好感激SKECHERS特別為今次廣告拍攝安排了專業教練指導我跑步既正確姿勢,從中學到好多有關跑步既專業技術同用語,好似「體角」一語原來解作跑步時身體前傾既程度,佢同雙手擺動動作都會影響跑步速度。一直以為跑步只係著重下身既動作,但原來上肢既配合都好重要。加上今次SKECHERS既秋冬系列好舒服,顏色又夠Sharp,最重要係物料超輕,令我跑步既時候如虎添翼。好期待個廣告出街見到自己專業既一面。」

Alex認為自己跟SKECHERS的品牌形象及是次廣告主題十分配合,他說: 「我自己除咗瑜伽,都好鍾意其他運動例如跑步同打波。而今次拍攝廣告既主題係『My New Record』,正正反映出我由專業瑜伽導師轉戰到演藝事業既一個新嘗試,希望日後會有多方面嘗試突破自己,製造更多『Alex New Record』。」

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.