嬰幼兒用品Mama’s Dear旗艦店開幕

是日Mama’s Dear旗艦店開幕禮假數碼港商場全天候廣場舉行,並邀得郭可盈及分享為囡囡津津選用嬰幼兒用品的心得,以及笑談為愛女襯衫的有趣經驗。

談到愛女津津,可盈表示會嚴謹地挑選嬰兒用品,且特別喜愛歐美品牌,認為其質素及安全性有保證,雖然津津已經20個月大「識行識走」,但一架優質的BB車仍然非常重要:「我經常帶住囡囡四圍去,有時出街時間長,BB車顯得好重要,因為佢隨時隨地都有可能要瞓覺,如果囡囡瞓著咗無BB車就大件事喇,抱都抱到手軟啦!揀BB車有幾點好重要,第一係安全,其次係BB車要夠輕便,就算上落樓梯時要拎住架車,都無咁吃力。」可盈對BB車的看法其實與大部份媽咪相若,Mama’s Dear 旗下著名英國BB車品牌Babyzen代表當日介紹了其屢獲設計獎項並以輕巧見稱的BB車,即席展示單手就能摺合、闊度僅得25厘米的卓越功能,讓現場觀眾大開眼界。

除了產品介紹,大會更安排可盈與英國時裝設計師即席發揮創意為小朋友配襯衣飾。看見這些又精靈又有型的小朋友,可盈頓時母愛泛濫,分享自己將貪靚的本色延續到下一代的喜悅:「囡囡未出世之前已經有好多朋友送衫,加上我自己都鍾意買衫,自己買之餘又買俾佢,所以佢一早已經有個專屬衣櫃,而且塞爆咗添!加上佢有好多飾物,各式太陽眼鏡、髮夾、帽仔同頸巾多不勝數,相信好快要幫佢設計個衣帽間。我會因應不同場合為囡囡配襯,幸好囡囡形象好百搭,不論係好有型嘅Sporty look、斯斯文文的小女孩look、甚至好隆重嘅party look都carry到,形象都好百變!」活動上可盈更與一班穿上著名服裝品牌MiDes的小朋友同行Catwalk,令Mama’s Dear開幕禮於歡樂的氣氛下圓滿結束。

嬰幼兒用品專門店Mama’s Dear致力為本地家長搜羅來自歐美等地最合用的品牌用品,當中包括法國名牌BB車Babyzen、由美國著名兒科醫生 Dr. William Sear研發的側背帶Balboa Baby、Inch Blue室內學步鞋、Little Chipipi澳洲有機床品及貼牆貼紙,以及本地嬰兒服裝名牌MiDes等。

MaMa’s Dear數碼港旗艦店

地址:Shop No. 105-107, TheArcade, Cyberport,100 Cyberport Road

電話:2989 9290

對「嬰幼兒用品Mama’s Dear旗艦店開幕」的一則回應

  1. 引用通告: 嬰幼兒用品-Blog Search"嬰幼兒用品"

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.